Om oss

MALMBANANS VÄNNER

Föreningen grundades 1982 med avsikt att bedriva veterantågstrafik och bevara i första hand fordon och andra föremål från Malmbanan, som varit föregångare i mycket när det gäller svensk järnväg.
Malmbanans Vänner är en ideell förening med säte i Luleå och som driver Norrbottens Järnvägsmuseum, ett av landets största järnvägsmuseer med en omfattande samling fordon och föremål.
Vi driver inte bara ett stort järnvägsmuseum, vi arrangerar också resor med veterantåg. Ibland med ånglok som dragkraft, andra gånger med ellok eller diesellok framför tåget.
Som medlem i föreningen får du medlemstidningen Karven fyra gånger om året. Du får också förmånliga priser på föreningens researrangemang. Förutom årsmöte och medlemsmöten har vi varje år ett antal medlemskvällar med föredrag, bild- och filmvisning i vårt museum i Karlsvik. Ibland ordnar vi också studiebesök på järnvägsanläggningar.
Vi välkomnar alla som vill stödja föreningen med att bli medlem och vill du även delta aktivt i verksamheten så blir vi jätteglad. I föreningen finns det massor av uppgifter som kan passa den som vill ägna ett par timmar i veckan till umgänge kring en gemensam sak.

Det krävs inga förkunskaper för den som vill göra en aktiv insats i föreningen.
Det handlar om att göra det man gillar och ägna den tid man anser sig kunna göra.

Kontakta Malmbanansvänner
Telefon: 0920-250016
e-post:kansli@nbjvm.se

Läs mer om föreningens verksamhetsområden och hur man blir medlem.